"La cura és la pedra angular de la nostra pràctica"
Visita'ns a L'ESCALA
RONDA PEDRÓ, 12
Truca'ns al
972 771 475
618 646 036
Horari (amb cita prèvia)
Dill - Div: 8:00am - 8:00pm

TERÀPIA AQUÀTICA I COLUMNA VERTEBRAL

Un 80% de la població pateix mal d’esquena alguna vegada a la vida. La salut estructural de la columna es manté mitjançant quatre corbes naturals, les quals li proporcionen flexibilitat i augmenten la capacitat d’absorbir les forces de compressió. La vida sedentària fa que la columna es vagi arrodonint i perdi aquesta capacitat.

La teràpia aquàtica és una forma molt complerta de recuperar i millorar l’equilibri de la columna. El fet de treballar dins l’aigua permet que els moviments es realitzin sense sobrecarregar les articulacions gràcies al mecanisme de la flotació. D’altra banda, la resistència i les turbulències que ofereix l’aigua permeten augmentar progressivament les càrregues de treball a l’hora de tonificar i potenciar la musculatura. Cal destacar també l’efecte relaxant de l’aigua.

L’activitat física a l’aigua comporta diversos beneficis:

millora la capacitat pulmonar

millora les funcions del sitema endocrí, nerviós i limfàtic

millora la circulació sanguínia

augmenta l’oxigenació dels teixits

augmenta la capacitat funcional muscular i articular

enforteix l’organisme i actua a nivell preventiu

millora el benestar i la salut en general

té un component lúdic que ajuda a conviure amb la patologia

Són candidates a fer teràpia aquàtica, si no hi ha cap contraindicació mèdica, totes aquelles persones que pateixen lesions osteo-articulars, alteracions de columna vertebral, malalties reumàtiques, dolors musculars i articulars, així com qui vulgui fer prevenció i millorar la qualitat de vida. Només cal un domini mínim del medi. Cal estar familiaritzat amb el medi aquàtic per les activitats a la piscina poc profunda i ser capaç de desplaçar-se per les que es fan a la profunda.

Entre les diverses activitats en piscina dirigides per fisioterapeutes destaquem les següents:

Aqua salut en piscina poc profunda: exercicis per a persones amb poc domini del medi aquàtic, persones d’edat més avançada i persones amb una disminució de les seves capacitats físiques, per malaltia o lesió.

Aqua salut en piscina profunda: exercicis per a persones amb un bon domini del medi aquàtic, persones més joves o amb millor condició física.

Natació terapèutica: natació adaptada a les deformitats o patologies de l’usuari. Per aquesta activitat és imprescindible saber nedar correctament.

Natació per a embarassades: natació per a alleugerir les molèsties derivades de l’embaràs i per a millorar la condició física de cara al part.

És important que els grups siguin poc nombrosos perquè el fisioterapeuta pugui personalitzar i corregir els exercicis durant les sessions. El material auxiliar i la creativitat del fisioterapeuta poden aconseguir una gran diversitat d’exercicis, adients per a cada cas particular.

 

 


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *